[...] Även om jag faller, lämnar jag någon form av spår [...]

Spår – En dokumentation av en tid i livet

Skivomslag från ”Som en rörelse IV” Kent Wisti

Skivan ”Spår” föddes för lite mer än 10 år sedan, åtminstone gjorde ett par av de nio låtar som finns på skivan det. Gitarren och melodin till låten ”Elände och ångest” har över 10 år på nacken, och låten ”Tågstation” finns sedan tidigare i en engelsk version, dock inte tillgänglig online.
Popnörd vill med ”Spår” beskriva upplevelser av psykisk ohälsa genom att bjuda på en musikalisk resa, en resa som börjar i E-moll och slutar i A-moll.
I den moderna musikvärlden, framförallt mainstream- och hitliste-världen, produceras musik mest som singlar utifrån förutsägbara mallar och (o)skrivna regler om hur musik ska låta samt hur lång en låt ska vara.
Skivan ”Spår” är producerad för att vara en samling låtar som har en relation till varandra, både text-, tonarts- och tempo-/taktmässigt. Allt, förutom trummorna på ”Om jag stannar kvar”, är inspelat under enkla omständigheter i en helt vanlig lägenhet och nästan all mjukvara som använts är freeware. Majoriteten av inspelningarna innehåller förstatagningar eftersom Popnörd hellre förmedlar känsla än strävan efter perfektion. Musik får gärna vara lite skev och oborstad. Det som skaver färgar musiken…

Ingen professionell mixnings- eller masteringtjänst har anlitats, utan allt är producerat enligt en DIY-filosofi. Detta beror mest på att det helt enkelt inte finns pengar för att låta någon professionell mixare eller masteringsnubbe (ja, nästan alla som pysslar med sånt här är snubbar) men också för att bevisa att det går att producera musik med enkla medel samt att man kommer långt med drivkraft, tålamod och tid.

Joel Segerstedt från The Open Up And Bleeds och Ludvig Kennberg medverkar som musiker på tre låtar och Kent Wisti bidrar med ”Som en rörelse IV” till skivans omslag.
Popnörd släpper ”Spår” som digitalt köp på Bandcamp den 8/2, men du kan redan nu köpa den och får då tillgång till två låtar. På release-dagen kommer ett mail med länk till hela skivan. Skivan släpps på Spotify den 14/2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll UpScroll Up